Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Τα κάναμε στρογγυλά 10



Ένας ακόμη τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό πέρασε στην ιστορία.
Οι πράσινοι παίζοντας συγκεντρωμένα και έχοντας υψηλά ποσοστά ευστοχίας σε τρίποντα και βολές επιβλήθηκαν του αιωνίου αντιπάλου με τον πίνακα να γράφει τελικό σκορ 90-76.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει συνεχώς να επανέρχεται στην διεκδίκηση της νίκης και να καλύπτει την διαφορά που έκτιζε ο Παναθηναϊκος (10-0, 15-5, 33-23).Ο Περπέρογλου με ένα buzzer beater όπως λένε και στο ΝΒΑ έκλεισε το σκορ ημιχρόνου 39-35.
Στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε η διαφορά των ομάδων σε ποιότητα παικτών και βάθος επιλογών σε σχήματα και σε λύσεις σε άμυνα και επίθεση.Το σκορ άρχισε να μεγαλώνει, ο Ολυμπιακός δεν είχε καλές επιθετικές επιλογές, και μοιραία η ζυγαριά έγειρε προς την πράσινη πλευρά. Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι οι φιλική ατμόσφαιρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.Σε κανένα σημείο δεν υπήρχε αντιεπαγγελματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά και όλες οι αντιδράσεις ήταν φυσιολογικές σε σχέση με την ένταση του αγώνα (ακόμη και οι τεχνικές ποινές δικαιολογούνται).
Σε αντίθεση με το καλό κλίμα εντός του παρκέ, οι οπαδοί στις εξέδρες για μια ακόμη φορά ήταν απαράδεκτοι.Οι ρίψεις αντικειμένων και τα εμετικά συνθήματα ήταν και πάλι το "όπλο" των οπαδών για να βοηθήσουν την ομάδα τους.Ποιός θα φανταζόταν ότι όταν η ομάδα σου κερδίζει με 15+ πόντους διαφορά και μένουν μόνο 6,3'' για να πανηγυρίσεις και να γιορτάσεις ένα ακόμη πρωτάθλημα, κάποιος ηλίθιος δίπλα σου θα πετάει αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να σου χαλάσει το πανηγύρι....Και όμως έγινε και έιδαμε όλοι πόσο άσχημη εικόνα και εντύπωση δημιουργήθηκε.
Και έχει κουράσει πλέον η πιπίλα ότι οι λίγοι είναι αυτοί που τα κάνουν όλα.....