Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βάσκοι & Μαδριλένοι πάνε Βουκουρέστι

26 Απριλίου 2012
San Mames Bilbao "Λάκκος των Λεόντων"


Τα λιοντάρια της Λισσαβώνας έφτασαν στο Μπιλμπάο για να δώσουν την μάχη τους με τα λιοντάρια της Βασκωνίας για την πρόκριση στον τελικό στο Βουκουρέστι. Οι Βάσκοι της Athletic Club de Bilbao τους περιμέναν πανέτοιμοι και οι οπαδοί τους έχουν φτιάξει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Όλα δείχνουν ότι θα απολαύσουμε μια ακόμη ποδοσφαιρική βραδιά.
Μόλις στο 16' o Sussaeta βάζει την Athletic μπροστά στο σκορ.Σέντρα από δεξιά , o Llorente στρώνει στον Sussaeta με το στήθος ,ο τελευταίος κάνει βολέ και στέλνει την μπάλλα στα δίχτυα ... gooooaaaaalllll.... πανζουρλισμός στις κερκίδες !!
Οι Πορτογάλοι πρέπει να σκοράρουν ,καταφέρνουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά δεν φτιάχουν πολλές φάσεις. Στο 44' έχουν κερδίσει κόρνερ και μετά την απέκρουση από τον Iraizoz, η μπάλλα φτάνει στον Andre Martins που σουτάρει γίνονται κόντρες και η μπάλλα στρώνεται στον Ολλανδό striker της Sporting Ricky van Wolfswinkel που σουτάρει με την μία και ισοφαρίζει σε 1-1.Πανηγύρια στην πράσινη κερκίδα στο San Mames. Η χαρά τους όμως δεν κρατάει πολύ αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό των γηπεδούχων η μπάλλα φτάνει στον Liorente που κάνει πολύ όμορφη ασιστ στον Ibai Gomez που πλασάρει τον Rui Patricio και κάνει το 2-1.Με αυτό το σκορ πάμε παράταση.
Για να δούμε τι θα δούμε στο δεύτερο ημιχρόνιο.Και οι δυο ομάδες προσπαθούν να σκοράρουν αλλά δεν τα καταφέρνουν να φτάνουν στα καρέ με την συχνότητα που το έκαναν στο πρώτο ημίχρονο.Στο 56' ο Llorente έχει κεφαλιά στο δοκάρι και λίγο μετά είναι η σειρά του Insua της Sporting να σουτάρει δυνατά και να στείλει την μπάλλα στο κάθετο δοκάρι του Iraizoz.Με αυτά και μ' αυτά φτάνουμε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και όλοι μας έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι θα έχουμε παράταση. Οι Βάσκοι όμως συνεχίζουν να επιτίθενται και στο 88' η μπάλλα φτάνει στον Ibai Gomez που χορεύει την άμυνα και σεντράρει συρτά και δυνατά και ο Llorente με προβολή στέλνει την μπάλλα στα δίχτυα , τους Βάσκους οπαδούς στα ουράνια και την ομάδα του στον τελικό του Europa League στο Βουκουρέστι.Δεν αλλάζει κάτι μέχρι και το τελικό σφύριγμα. Η Athletic Club de Bilbao θα δώσει το παρών σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 45 χρόνια.Ήταν το μακρινό 1977 όταν στον τελικό του UEFA οι Βάσκοι αντιμετώπισαν τους Bianconeri της Juventus.Η Vecchia Siniora είχε επικρατήσει με 1-0.


Estadio Mestaya Valencia


Στον άλλο ημιτελικό οι Μαδριλένοι της Atletico κατάφεραν να κερδίσουν και δεύτερη φορά με γκολ του Adrian Lopez που ήταν και το μοναδικό στο παιχνίδι και πήρε μεγάλη πρόκριση. 
Οι ερυθρόλευκοι της Μαδρίτης συμμετέχουν και πάλι σε Ευρωπαϊκό τελικό μετά τον τελικό στο Αμβούργο  2010 που είχαν σηκώσει και το κύπελλο νικώντας την Fulham με 2-1.


Ο τελικός στο Βουκουρέστι θα γίνει στις 9 του Μάη στην National Arena.Και οι δυο ομάδες φορούν ερυθρόλευκα αλλά η δέυτερη εμφάνιση των Βάσκων είναι πράσινη.Ελπίζω να φορούν αυτή τη φανέλλα για να πάω και μαζί τους.