Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Goooooooaaaaaallllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Furias Rojas ... ομάδα όνειρο !!!

Η ιστορία αυτού του τελικού γράφτηκε στα Ισπανικά και στα Καταλανικά. Οι Furias Rojas έπαιξαν απολαυστικό ποδόσφαιρο και μας χάρισαν μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική βραδιά.
Μπορούμε πλέον να μιλάμε για την καλύτερη ΟΜΑΔΑ όλων των εποχών. Και το γράφω με κεφαλαία γιατί αυτό είναι που χαρακτηρίζει τους Ισπανούς αυτό το ομαδικό παιχνίδι με τις συνεχείς πάσες , το ατέλειωτο τρέξιμο για να στηρίξουν τον συμπαίκτη τους σε άμυνα & επίθεση και η τελική πάσα σε αυτόν που έχει την καλύτερη θέση για να σκοράρει.  Κανένας δεν παίζει για τον εαυτό του και δεν υπάρχουν εγωϊσμοί ή κακές συμπεριφορές στα αποδυτήρια και οι διαφορές μπαίνουν στην άκρη για το καλό της ομάδας. Στην φάση του τέταρτου  γκολ ο Torres είναι στην περιοχή και όμως προτιμάει να πασάρει στον Mata (το φιλαράκι του στην Chelsea) για να σκοράρει και αυτός . Δεν ξέρω για παράδειγμα αν ο Balotelli θα έκανε το ίδιο ,ξέροντας πως αν σκοράρει θα είναι Capo Canonieri στο EURO 2012.
Και μιας και μιλάμε για Ιταλούς , νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή τους ήταν όταν τραγουδούσαν όλοι μαζί τον Εθνικό τους ύμνο. Σε καμιά στιγμή δεν μας έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσα
τους Ισπανούς.  O Pirlo φάνηκε κουρασμένος και δεν βοήθησε όσο στα προηγούμενα παιχνίδια.
Είχαν και την ατυχία να παίζουν με 10 παιχτες από το 61' όταν o Thiago Motta αποχώρησε τραυματίας ενώ ο Prandelli είχε ήδη κλείσει τις αλλαγές του.
Αυτό που έγειρε την ζυγαριά υπέρ των Ισπανών , ήταν το 2-0 λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Furias Rojas πήγαν στα αποδυτήρια ήρεμοι και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη ενώ οι Azzuri ήταν προβληματισμένοι και ήδη έβλεπαν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.
Η εικόνα του παιχνιδιού όμως δεν άλλαξε στο βου ημιχρόνιο. Οι Ισπανοί κυριάρχησαν πλήρως σε όλους τους τομείς, ανέβασαν το σκορ στο 4-0 και κατέρριψαν όλα τα ρεκόρ.
Έγιναν η πρώτη ομάδα που κερδίζει τρείς συνεχόμενες διοργανώσεις (EURO 2008,Mundial 2010,EURO 2012), η πρώτη ομάδα που κερδίζει δύο συνεχόμενα EURO (2008 & 2012) ενώ αυτό το 4-0 στον χθεσινό τελικό είναι η μεγαλύτερη διαφορά σκορ σε τελικό Ευρωπαϊκού κυπέλλου εθνών.
Τους καταχωρούμε λοιπόν στο πάνθεον μαζί με την Αργεντινή του Maradona, τον Ajax του Cruyff,
την Βραζιλία του 1970 του Pele , την Barcelona του Messi !!!
Κρατάμε από το χθεσινό παιχνίδι τα πανηγύρια των Furias Rojas με τα παιδάκια τους στον αγωνιστικό χώρο , τον Sergio Ramos ως Matador , τα πολύ όμορφα βεγγαλικά την ώρα που ο Cassillas σήκωνε το κύπελλο στον ουρανό του Κιέβου και το κλάμα του μαέστρου Andrea Pirlo.


Spain Vs Italy Goals & Highlights Euro 2012. Watch more top selected videos about: Spain and Italy