Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Σκηνές από την δράση μας......




Οι άτυχοι.....





Μία από αυτές τις ομάδες θα είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον γύρο των 16.
Τα παιχνίδια είναι ορισμένα να γίνουν στις 24 - 25 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς
10 - 11 Μαρτίου. Λίγη υπομονή μεχρι τις 19 Δεκεμβρίου για να δούμε τι ταξιδάκι θα μας προκύψει......

Οι τυχεροί......



Γράφοντας οι τυχεροί εννοώ οτι στην κλήρωση της Νιόν στις 19 Δεκεμβρίου δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να κληρωθούν με τον Παναθηναϊκό.
Θα χρειαστεί λοιπόν να κάνει λίγη υπομονή ο φίλος μας ο Ζοζέ ο Special One μέχρι μα μας ξανασυναντήσει για να πάρει την εκδίκηση του....
Αν βέβαια καταφέρει να πάρει την πρόκριση η Ίντερ, η οποία σαν δεύτερη θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδα από αυτές που εικονίζονται εδώ.......(δεν την έχω βάλει τυχαία δίπλα στην Μπάρτσα!!!)
Με τους αγώνες της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου '08 ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων στην φετινή διοργάνωση του UEFA Champions League.Συνεπώς γνωρίζοντας τον πρώτο και τον δεύτερο και στους 8 ομίλους,μπορούμε να δούμε ποιές ομάδες αποφεύγει ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση της 19ης Δεκεμβρίου στην Νιόν όπως και ποιοί είναι οι 7 πιθανοί αντίπαλοι στην φάση των 16.Εδώ θα κάνω μία παρένθεση.Στις 29 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Βέρντερ και το τελικό 2-2 τον άφηνει τελευταίο στον όμιλο με έναν (1) βαθμό σε τρεις αγώνες και έχοντας ήδη δώσει 2 αγώνες στην έδρα του και με συντελεστή τερμάτων 3 (υπέρ)-7 (κατά).
Εγώ προσωπικά δεν του έδινα καμμία τύχη για να συνεχίσει στην Ευρώπη.Και πιστεύω ότι την ίδια σκέψη έκαναν και πολλοί άλλοι.....
Όμως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά.Έτσι λοιπόν σήμερα που τα γράφω αυτά αν διαβάσουμε την βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού(κανε click στο uefa στην στήλη "εκεί που σερφάρω πιο συχνά" βλέπουμε ότι τερμάτισε πρώτος με 10 βαθμούς και με παθητικό 8 (υπέρ) - 7 (κατά).Συμπέρασμα....... Στον δεύτερο γύρο η ομάδα της πόλης της Αθήνας έκανε τρείς νίκες και δεν δέχτηκε κάνενα γκολ.Οι δύο από τις τρείς αυτές νίκες ήταν με 1-0 ( αυτό είναι υπονοούμενο για τον τίτλο του blog).
Απέδειξε με τον πιό εμφατικό τρόπο ότι είναι η Ελληνική ομάδα που έχει το πιό δυνατό "μέταλλο" για να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις αυτών των αναμετρήσεων και παίζει με άλλο "αέρα" στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.
Να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας.Ο Παναθηναϊκός λοιπόν αποφέυγει τις: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ από την Αγγλία, Ρόμα και Γιουβέντους από την Ιταλία,την Μπαρτσελόνα από την Καταλωνία, την Μπάγερν Μονάχου από την Βαυαρία,την Πόρτο και την Ίντερ που ήταν στον ίδιο όμιλο.
Ενώ πιθανοί αντιπάλοι του είναι: Τσέλσι και Άρσεναλ απο το Λονδίνο, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ από την Ισπανία, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και η Λυόν από την Γαλλία.
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ευνοϊκής κλήρωσης αφού όλες είναι ομαδάρες.Η μόνη που θα ήθελα να αποφύγουμε είναι η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας γιατί σκέφτομαι να το κάνω αυτό το ταξιδάκι και το Ζοζέ Αλβαλάδε το έχω ήδη επισκεφτεί........