Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Με κομμένη την ανάσα

Europa League Semi Finals

Είδαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο το βράδυ της Πέμπτης.
Στην Μαδρίτη στο Vicente Calderon την έδρα της Atletico Madrid,
οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι από τις Νυχτερίδες αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν σκορ πρόκρισης αφού το το γκολ του Costa με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ στις καθυστερήσεις, που διαμόρφωσε το τελικό 4-2 αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση και όλα θα κριθούν πλέον στο Mestaya.
Ο Falcao είχε μεγάλα κέφια.Άνοιξε το σκορ στο 18' με δυσκολη κεφαλιά ψαράκι και έκανε και το 4-1 στο 79' με εκπληκτικό σουτ στέλνοντας την μπάλλα στο γάμα της εστίας του Diego Alves.Η Βαλένθια είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Jonas με κοντινο πλασέ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.Στις αρχές του δέυτερου ημιχρόνου ο Miranda με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1.Και το 3-1 ο Adrian Lopez που εκμεταλεύθηκε λάθος της άμυνας έκλεψε την μπάλλα, μπούκαρε στην περιοχή και τέλειωσε την φάση με όμορφο πλασέ στην απέναντι γωνιά.
Αυτά έγιναν στην Μαδρίτη.
Η Atletico φάνηκε πιο ομάδα και παίζει όμορφο ποδόσφαιρο αλλά,
οι νυχτερίδες της Valencia μεταμορφώνονται προς το καλύτερο όταν παίζουν στην έδρα τους και η ρεβάνς θα είναι δύσκολη για τους Μαδριλένους.
Ας πάμε και στην Λισαβώννα όπου τα λιοντάρια της Sporting αντιμετώπιζαν τους Βασκους της Athletic Club Bilbao στο Zose Alvaldade.Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δυνατές μονομαχίες και πάθος αλλά όχι πολλές φάσεις και επικίνδυνες καταστάσεις για τους τερματοφύλακες.Οι Βάσκοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 54' με τον Aurtenexce που πλάσαρε από κοντά τον Rui Patricio.
Τα λιοντάρια ξεκινούν αντεπίθεση διαρκείας ,πίεζουν ψηλά κλέβουν μπάλλες και δημιουργούν καταστάσεις.Στο 76' ισοφαρίζουν με έξυπνη κεφαλιά του Insua και πριν ακόμη σταματήσουν οι πανηγυρισμοί για την ισοφάριση ,στο 80' ο Diego Capel με πολύ όμορφο δυνατό σουτ κάρφωσε την μπάλλα στην γωνιά του Iraizoz και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με 2-1.Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.
Η ρεβάνς στο San Mames αναμένεται συναρπαστική.Τα λιοντάρια της Λισαβώνας πάνε στο λάκκο των λεόντων όπως αποκαλείται η έδρα της Athletic για να υπερασπιστούν αυτό το εύθραυστο 2-1.

Το γκολ του Falcao




Φάσεις & γκολ από Sporting Club Lisboa & Athletic Club Bilbao