Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

NBA The Finals Miami Heat @ Oklahoma City Thunder

Ο Kevin Durant σκόραρε 36 πόντους (με το συμπάθειο έτσι) και κέρδισε την πρώτη μάχη με τον King Lebron που το δικό του κοντέρ έγραψε 30 πόντους. Οι "κεραυνοί" της Oklahoma λοιπόν πήραν το πρώτο ματσάκι και προηγούνται 1-0 στη σειρά. Επόμενο παιχίδι τα ξημερώματα προς Παρασκευή.


Czech Republic vs Hellas

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι που διεκδικείς στα ίσα την πρόκριση οφείλεις, αν μη τι άλλο, να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και έτοιμος να τα δώσεις όλα μέσα στο γήπεδο. Δεν θα κάνω ανάλυση του παιχνιδιού ούτε και κριτική, μόνο μερικά  σχόλια.
Όταν ο ρέφερι σφυρίζει για να αρχίσουμε να κλωτσάμε το τόπι, οι αντιπαλοί μας ξεκινούν με τα χίλια και οι δικοί μας ακόμη τραγουδούν τον ύμνο.  Χθες βρεθήκαμε δυο μπαλλάκια πίσω στο 6' λεπτο.  Το πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία του Euro.
Μετά το 20΄ λεπτό βρίσκουμε τα πατήματά μας στο χορτάρι και αυτό αδικεί κυρίως τους ίδιους τους Έλληνες διεθνείς γιατί μας δείχνουν ότι μπορούν να γυρνάνε τα παιχνίδια. Μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο αλλά κάτι γυρνάει μέσα στο μυαλό τους και τους μπλοκάρει.  Άγχος , νευρικότητα , βιασύνη, δεύτερες σκέψεις , αναποφαστικότητα και ολιγωρία στην αρχή του κάθε παιχνιδιού.  Αν χαλαρώσουν και καταλάβουν ότι κυρίως πρέπει να χαρούν το παιχνίδι, τότε μέσα από αυτή την χαρά ίσως έρθει το αποτέλεσμα και οι πιθανότητες επιτυχίας θα γίνουν περισσότερες.
Ο coach τους τα λέει σε κάθε συζητησή τους και τα ίδια τα παιδιά αυτά λένε μεταξύ τους.  Είναι πολύ δύσκολο όμως να ελέγξεις το μυαλό σου και να ηρεμήσεις το σώμα σου.  Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο Φορτούνης , ο Φωτάκης, ο Χολέμπας και άλλα παιδιά έχουν τόση αγωνία που δυσκολεύονται να κοιμηθούν.
Ο Ζαγοράκης έβαλε τον πήχυ ψηλά και όλοι περιμένουμε από αυτά τα παιδιά να μας κάνουν να νιώσουμε όπως το 2004.  Η ομάδα του Otto δεν πήγαινε για να πάρει το κύπελλο, έπαιζαν για να χαρούν το παιχνίδι και να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται στην διοργάνωση.
Μας μένει ένα ακόμη παιχνίδι κόντρα στους Ρώσσους. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες πρόκρισης παίρνοντας αυτό το τρίποντο. Η ομάδα έχει ποιότητα και δείχνει ότι μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της μόλις οι διεθνείς βρούν τα πατηματά τους.  Μάγκες σας πιστεύουμε , δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν. Συγκεντρωθείτε στο να χαρείτε το παιχνίδι,στηρίξτε ο καθένας την θέση του και τον συμπαίκτη σας , παίξτε την μπάλλα σας για 90' λεπτά και όταν ο ρεφ σφυρίξει για τελευταία φορά θα κάνουμε όλοι μαζί .... όλε-όλε-όλε !!