Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Δυστυχώς είμαστε πολύ μ_ _ _ _ _ς!!!!!

Το video είναι τραβηγμένο κατά την διάρκεια του ημιχρόνου στο "παιχνίδι" ΠΑΟ - ΠΑΣ Γιάννενα.Δεν θα κάνω περιγραφή αφού καταλαβάινετε και βλέπετε τι γίνεται.Όποιος δεν κατάλαβε....δεν κατάλαβε!Τώρα βέβαια θα αναρωτηθείτε γιατί τραβάω αυτό το βίντεο;(ζητάω συγνώμη παιδιά αλλά το video δεν ανεβαίνει με τίποτα)

Απλά γιατί όλη αυτή η κινητικότητα μου τράβηξε το μάτι....Πρέπει να σας πω ότι οι κερκίδες δίπλα μου και όσο βλέπω είναι γεμάτες, ακόμα και η "1" έχει πολύ κόσμο.Δεν δικαιολογεί τον αριθμό αυτών που κάνουν "ντου" η εικόνα του γηπέδου.
Συμπεραίνω λοιπόν και με μικρές πιθανότητες λάθους ότι οι περισσότεροι είναι "εξωσχολικοί".
Τυπάκια που δεν έχουν λεφτά να πάρουν εισιτήριο και περιφέρονται σαν ζητιάνοι έξω από το γήπεδο.Τυπάκια που δεν μπήκαν στο κόπο να ανηφορίσουν για να τραγουδήσουν για την ομάδα τους,που δεν είναι πρόθυμοι να "φάνε" λίγο κρύο για να δούν τον Παναθηναϊκό από κοντά.Αλλά έτρεξαν αμέσως να απαντήσουν στις ¨προκλήσεις" των οπαδών του ΠΑΣ.Άφησαν τα καφεδάκια και το τάβλι στη μέση στις καφετέριες του Ηρακλείου και ήρθαν να μας χαλάσουν το ματσάκι.Άνεργοι αμόρφωτοι με καμμία διάθεση να κάνουν κάτι σοβαρό στη ζωή τους αλλά ούτε και να μας δώσουν ένα κίνητρο για να τους δούμε θετικά.Είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι που "χαλάνε" τις συγκεντρώσεις" και τις πορείες των παιδιών, των φοιτητών,των εργαζομένων.Με καμμία ιδεολογία, με κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί τις πράξεις τους.


Περνάγαμε ωραία ρε φιλαράκια,το ματς δεν είχε γκολ αλλά είχε ρυθμό και φάσεις και για τις δύο ομάδες.Οι οπαδοί του ΠΑΣ καλοί ήταν και αυτοί....εντάξει καποια συνθήματα ήταν υβριστικά αλλά έτσι είναι το γήπεδο.Στην Αγγλία να δείτε τι γίνεται σε ανταλλαγή συνθημάτων αλλά εκεί είναι σχεδον δίπλα δίπλα και γελάνε όταν τα ακούνε.

Και από το πουθενά άρχισαν να κινούνται τυπάκια στις απέναντι κλειστές κερκίδες στο πάνω διάζωμα και προς την μεριά των οπαδών του ΠΑΣ και όχι με διάθεση να τραγουδήσουν συνθήματα μόνο.
Εδώ πρέπει να τονίσω ότι η αντίδραση και η επέμβαση των διμμοιριών των ΜΑΤ ήταν άμεση και απέτρεψε τα χειρότερα.Κύριοι συγχαρητήρια.(Όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο μου ήταν να το γράψω αυτό.)Το εννοώ 100% αυτό που γράφω.

Επίσης πρέπει να τονίσω ότι η ασφάλεια του γηπέδου είναι ελλιπέστατη.Στην ουσία δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια.Αν μου βρείτε πάνω απο 5 από αυτούς με τα κίτρινα και τα πορτοκαλί γιλεκάκια που θα θέλατε να τους έχετε κοντά σας σε μια δύσκολη στιγμή για να σας βοηθήσουν θα σας δώσω το διαρκείας μου να πηγάινετε γήπεδο,να κάθεστε κοντά τους και να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά για δυο ωρίτσες περίπου.

Ας γυρίσουμε όμως στα... τυπάκια!Τα ΜΑΤ φτιάχουν μια ζώνη άμυνας (ουτε ο ξανθός δεν έπαιζε έτσι..όποιος δεν κατάλαβε....δεν κατάλαβε!) και έτσι η μάχη σώμα με σώμα αποτρέπεται..δημιουργείται "μηδενός χωρίον" και αρχίζει η ανταλλαγή φωτοβολίδων.Τα τυπάκια είναι τόσο ηλίθια που ρίχνουν σχεδόν στην ευθεία.Παραμονές Χριστουγέννων έχεις έρθει να δεις την ομάδά σου και ξαφνικά κινδυνεύεις να μην ξαναδείς τίποτα για την υπόλοιπη ζωή σου.Δεν ξέρω και δεν φρόντισα να μάθω (λάθος μου) αν τα παιδιά από την Ήπειρο είχαν τραυματίες.Πιστόλι φωτοβολίδων είχαν μόνο οι επιτιθέμενοι!Οι αμυνόμενοι απλά "επέστρεψαν" κάποια βεγγαλικά (σου λέει μην ξεμείνουν κιόλας τα παιδιά τόσο κόπο έκαναν "για να απαντήσουν στις προκλήσεις".

Κύριε Νικόλα Πατέρα και κύριοι αξιωματικοί της Αστυνομίας το video είναι στην διαθεσή σας αν πιστεύτε ότι θα σας βοηθούσε στην διερεύνηση των περιστατικών και στην αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο προσεχές μέλλον (τουλάχιστον μεχρι 21/12/12).
Σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε εκτός γηπέδου αλλά αυτά που έγιναν μέσα στο γήπεδο
στην διάρκεια του ημιχρόνου ήταν επιεικώς απαράδεκτα και μόνο από τύχη δεν υπήρξαν σοβαρά τραυματίες.

Πηγαίνω στο γήπεδο για να δω ωραίο ποδόσφαιρο. Αλλά όχι μόνο για αυτό (το ποδόσφαιρο το βλέπεις και στην TV και με πολλές γωνίες λήψης replay και άλλα πολλά).Στο γήπεδο ζεις το παιχνίδι συμμετέχεις στην προσπάθεια της ομάδας για νίκη, τραγουδάς,ακούς την ατάκα του διπλανού σου, μοιράζεσαι πασατέμπο με την γηπεδική σου παρέα και για δυο ώρες δεν σε απασχολεί τίποτα παρά μόνο η ομάδα σου.
Τυπάκια βάλτε το καλά μες στο μυαλό σας δεν θα σας αφήσουμε να μας το χαλάσετε αυτό!
Και αν είχατε μυαλό στο μικρό σας κεφαλάκι θα μας ακούγατε που σας γιουχάραμε.Αλλά δεν έπρεπε να κάνουμε αυτό....Επρεπε να έρθουμε απέναντι....αλλά τότε θα γινόμασταν ίδιοι με σας.
Αν νομίζετε ότι είστε Παναθηναϊκοί τότε είστε ηλίθιοι και επικίνδυνοι για όλους εμάς που πραγματικά είμαστε!

Υ.Γ. Μήπως είμαι εγώ ο μ_ _ _ _ _ ς που αγόρασα διαρκείας;;;;;;;;;;;;;;;;;