Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Bayern Munich - Real Madrid

17 Απριλίου 2012 Allianz Arena Μόναχο
Πρώτος ημιτελικός Champions League για την περίοδο 2011-2012.
Οι Βαυαροί  & οι Μαδριλένοι βγαίνουν στο χορτάρι και τα βλεμματά όλων των παιχτών δείχνουν την αποφασιστικότητα και την αυτοσυγκεντρώση τους.Είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να μας χαρίσουν μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική βραδιά.
Οι οπαδοί και των δύο ομάδων έχουν δημιουργήσει ωραία ατμόσφαιρα αλλά δεν βλέπουμε κανένα choreo , ίσως οι Βαυαροί το φυλάνε για τον τελικό.
Σας θυμίζω ότι ο φετινός τελικός θα γίνει στις 19 Μαϊου στην Allianz Arena και η παράδοση που έχουν οι κόκκινοι του Μονάχου κόντρα στην Βασίλισσα είναι τέτοια που να τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα ότι η μια ομάδα του τελικού θα είναι η Μπάγερν.
Ο Webb σφυρίζει για πρώτη φορά στην βραδιά και το ματς ξεκινά.
Οι Μαδριλένοι πιέζουν ψηλά και κλέβουν μπάλλες. Στο 8' ο Khedira κερδίζει μια μονομαχία στο κέντρο και κάνει κάθετη μπαλλιά στον Benzema , ο Γάλλος κάνει δυνατό ευθύβολο σουτ ... είναι γκοοο....όχι ο Neuer με πολύ όμορφη εκτίναξη δείχνει την αξία του και βγάζει την μπάλλα κόρνερ.
Οι Βαυαροί δείχνουν να ξυπνάνε ,αρχίζουν να κρατάνε την μπάλλα και βγαίνουν λίγο πιο μπροστά. Σπίθα για να ξυπνήσουν και οι οπαδοί στην κερκίδα βάζει ο Coentrao κάνοντας ένα σκληρό φάουλ στον Robben.Ο Άγγλος διαιτητής δεν βγάζει κάρτα.
Ο Πορτογάλος μπακ είναι ο αδύναμος κρίκος στην ενδεκάδα της Real και την δικιά του πλευρά εκμεταλλεύονται οι κόκκινοι.Ο Lahm προωθείται συνέχεια ,ο Robben είναι σε καλή βραδιά και συχνά έρχεται και ο Ribery κοντά τους.
Στο 17' κερδίζουν κόρνερ. Ο Robben στήνει την μπάλλα, εκτελεί και την στέλνει στην καρδιά της περιοχής, ο Sergio Ramos δεν μπορεί να αποκρούσει η μπάλλα χτυπάει πάνω του, μετά στον Badstuber και στρώνεται στον Ribery, ο Γάλλος πιάνει ένα ξερό σουτ με το κουτουπιέ και την καρφώνει στα δίχτυα του Casillas.
Bayern Munich - Real Madrid 1-0.
O Mourinho δίνει τις εντολές του αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει.Ο Cristiano Ronaldo δεν πατάει καλά και χάνει σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες.Οι Γερμανοί έχουν ανεβάσει στροφές και δημουργούν καταστάσεις για την άμυνα των Μαδριλένων όμως δεν σκοράρουν δεύτερη φορά και έτσι το ημίχρονο τελειώνει με σκορ 1-0.
Δεύτερο ημιχρόνιο και η Ρεαλ ξεκινάει και πάλι δυνατά.Πρέπει να σκοράρουν και το καταφέρνουν σχετικά γρήγορα. Στο 53' ο Benzema δίνει ασιστ στον Cristiano ο Πορτογάλος πλασάρει άτσαλα και ο Neuer απεκρούει o Ozil κερδίζει την μπάλλα και πασάρει στον Benzema αυτός τριπλάρει και μπαίνει στην περιοχή κάνει παράλληλη συρτή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Ronaldo την γυρίζει στον Ozil που από πολύ κοντά απλά την σπρώχνει στα δίχτυα.Σκορ 1-1 και όλα ξεκινούν από την αρχή.
Τώρα όμως φαίνεται ότι οι Ισπανοί έχουν τον έλεγχο , κρατάνε μπάλλα και παγώνουν τον ρυθμό. Συχνά κόβουν τις αντεπιθέσεις ακόμη και με σκληρά φάουλ.Η μάχη στο κέντρο είναι πολύ δυνατή και οι Xavi Alonso & Khedira κερδίζουν τους Kroos & Schweinsteiger.
Οι κόουτς των δυο ομάδων κάνουν τις κινήσεις τους.Ο Jupp Heynckes στο 61' κάνει αλλαγή στα χαφ έξω ο Schweinsteiger μέσα ο Muller και αυτή η κίνηση κάνει την Bayern πιο επιθετική και αλλάζει την ροή του αγώνα.Λίγο μετά στο 69' ο Mourinho ρίχνει στην μάχη τον Marcello αλλά δεν βγάζει τον Coentrao (ας πρόσεχε...) βγάζει τον Ozil και αλλάζει πλευρά στον Cristiano Ronaldo.Δεν αλλάζει και πολλά αλλά έχει καταφέρει να παγώσει τον ρυθμό.Επόμενη κίνηση στο 79' με τον Granero αντί του Di Maria.Ακόμη πιο αμυντική διάταξη για την Βασίλισσα.
Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι Βαυαροί αρχίζουν να πιέζουν παραπάνω και βέβαια οι επιθέσεις τους γίνονται από τα άκρα. O Ribery με μεγάλες μπάλλες αλλάζει το παιχνίδι από τα δεξιά στα αριστερά στον Robben και στον Lahm. Ειδικά το αριστερό μπακ της Bayern έχει γίνει αριστερό extrem και μαζί με τον Robben έχουν τρελλάνει τον Fabio Coentrao.
Στο 90' ο Lahm έχει την μπάλλα , μπροστά του ο Πορτογάλος μπακ της Real, o Γερμανός τον τριπλάρει σαν να μην υπάρχει και κάνει χαμηλή σέντρα στο πρώτο δοκάρι... πετάγεται ο Super Mario Gomez και με προβολή κάνει το 2-1.
Στις καθυστερήσεις δεν αλλάζει κάτι.O Webb σφυρίζει την λήξη και οι Βαυαροί πανηγυρίζουν μια πολύ μεγάλη νίκη που τους δίνει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.
Η ρεβάνς στο Santiago Bernabeu θα είναι συναρπαστική.Υπομονή μέχρι τις 25 Απριλίου.

δείτε τα γκολ του χθεσινοβραδυνού παιχνιδιού :