Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Chelsea - Barcelona

London Stamford Bridge 18 April 2012
Champions League 
Chelsea vs Barcelona Semi Final 1st leg

Βγαλμένη από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας η εξέλιξη σε αυτό το παιχνίδι.Οι Καταλανοί είχαν συνέχεια την μπάλλα στα πόδια τους δημιουργούσαν ευκαιρίες και έχαναν τα γκολ το ένα μετά το άλλο.
Την πιο μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο  Sanchez όταν με πολύ όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλλα στο δοκάρι.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Lambard κλέβει την μπάλλα από τον Messi ,βλέπει τον Ramires που τρέχει με χίλια προς την περιοχή της Barca και τον βρίσκει με ωραία μεταβίβαση ,αυτός κατεβάζει την μπάλλα με το στήθος και σεντράρει χαμηλά προς τον Drogba που με τη μία σουτάρει και ανοίγει το σκορ.
Μαγική εικόνα αλλά ο πίνακας στο Stamford Bridge γράφει Λονδρέζοι - Καταλανοί 1-0.
Στο δεύτερο ημιχρόνιο ο Sanchez χάνει μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία.
Ο Fabregas του πέρασε πανέμορφα την μπάλλα αλλά το πλασέ του φορ της Barca περνάει άουτ.
H αμυντική λειτουργία των Μπλε του Λονδίνου είναι για σεμινάριο.O Cech έχει κατεβάσει ρολά και κάνει πολύ καλές αποκρούσεις.Κορυφαία του στιγμή η απόκρουση στην κεφαλία του Puyoll.O Messi εκτέλεσε φάουλ με τεχνική και ακρίβεια προς τον καταλανό αρχηγό αυτός έπιασε γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλλα στην γωνιά του Τσέχου τερματοφύλακα που με εκτίναξη έδιωξε την μπάλλα κόρνερ.
Οι Καταλανοί έχουν κατοχή μπάλλας αλλά δεν καταφέρνουν να δημιουργήσουν πολλές καταστάσεις.
Ο Messi έχει φάει πολλές κλωτσιές και είναι εκνευρισμένος αλλά αναστατώνει τους Λονδρέζους όταν μπουκάρει προς την περιοχή.
Η Μπάρτσα χάνει διπλή ευκαιρία λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού,όταν ο Pedro με πλασέ στέλνει την μπάλλα στο αριστερό δοκάρι του Cech και στην επαναφορά ο Busquets την στέλνει στην εξέδρα.
Σφύριγμα λήξης και τελικό σκορ 1-0.

Δείτε το γκολ & τα highlights :