Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Σας ευχαριστούμε για όλες τις όμορφες στιγμές







England vs Italy Quarter-Final Promo Euro 2012

La Roja στον ημιτελικό κόντρα στους Πορτογάλους

Αυτή η Ισπανία δεν παίζεται ! Είναι η καλύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα και πολύ δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος για να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των Furias Rojas. Ο μόνος αντιπαλός τους είναι ο κακός τους εαυτός αλλά δύσκολα θα βρεθούν σε κακή βραδιά όλοι οι Ισπανοί αστέρες στο ίδιο παιχνίδι.
Στον προημιτελικό με την Γαλλία έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο , δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους με όμορφους συνδυασμούς και σκόραραν στο 19' με τον Xabi Alonso. O Iniesta πέρασε μπαλιά αριστερά στον Jordi Alba που τρίπλαρε μπήκε στην περιοχή και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ήρθε ο άσος της Real Madrid και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Lloris και άνοιξε το σκορ.
Οι Γάλλοι χρειάζονται γκολ αλλά δεν μπορούν να συνδυαστούν, δεν κρατάνε μπάλα και δεν καταφέρνουν να πατήσουν περιοχή. Η μοναδική στιγμή που μας σηκώνουν από την καρέκλα μας έρχεται στο 32', όταν ο Cabaye σουτάρει φάουλ απευθείας στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Casillas που πετάγεται και διώχνει την μπάλα κόρνερ. Το πρώτο ημιχρόνιο τελειώνει με τους Ισπανούς να προηγούνται 1-0.
Στο βου ημιχρόνιο οι Ισπανοί κατεβάζουν τους ρυθμούς και προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Ο Ribery & o Benzema δεν είναι σε καλή μέρα και δεν βοηθούν την ομάδα ενώ κανένας Γάλλος δεν φαίνεται ότι μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες που θα προβληματίσουν την Ισπανική άμυνα. Το παιχνίδι γίνεται ανιαρό αφού είναι διαφορετικό να κρατάς μπάλα και να δημιουργείς από το να κρατάς απλά μπάλα. Και οι Ισπανοί ακούνε γιούχες από την κερκίδα που έχει κουραστεί & εκνευριστεί να τους βλέπει να αλλάζουν κάθε φορά 40-50 πάσες μέχρι να χάσουν το τόπι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γάλλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού. Στις καθυστερήσεις ο Pedro τριπλάρει μέσα στη περιοχή τον Reveillere που τον ανατρέπει , ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι. Ο Xabi Alonso στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα σουτάρει και την στέλνει στα δίχτυα gooooaaaallll !!! 2-0 για τους Furias Rojas που προκρίνονται στον ημιτελικό.
Ο πρώτος ημιτελικός λοιπόν θα είναι Ιβηρική υπόθεση. Ισπανοί κόντρα σε Πορτογάλους στις 27 Ιουνίου στην Donbass Arena στο Donetsk. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και El Classico.Ο Cristiano Ronaldo της Real Madrid κόντρα σε Xavi, Iniesta & Cesk Fabregas.