Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Λιοντάρια vs Βίκινγκς

Βραδάκι Παρασκευής 15 του Ιούνη και η ζέστη μας έχει τσακίσει. Στην TV η Αγγλία κοντράρεται με την Σουηδία σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει και την πορεία των δυο ομάδων στο Euro 2012. Οι Άγγλοι με νίκη παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης ενώ ο Ίμπρα και η παρέα του είναι με την πλάτη στον τοίχο(κλισε).
 Τα "λιοντάρια" μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, ελέγχουν τον ρυθμό και "βρυχόνται" για πρώτη φορά στο 23'. Ο αρχηγός Gerrard κάνει σέντρα ακριβείας στον συμπαίκτη του στην Liverpool Carroll και αυτός καρφώνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Οι Σουηδοί θέλουν αλλά δεν μπορούν και έτσι το ημίχρονο τελειώνει με σκορ 1-0.
Το βου ημιχρόνιο ήταν συναρπαστικό. Τόσο καλό όσο να ξεφυλλίζεις κόμικ με πρωταγωνιστές τον Ερικ Καστέλ & τους Παμπλίτος. Οι Βικινγκς είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα και να πάρουν την νίκη που θα τους κρατήσει "ζωντανούς" στην μάχη για την πρόκριση. Ισοφαρίζουν στο 49' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ. Ο Ίμπρα σουτάρει στημένο , η μπάλα κοντράρει στο τείχος και του ξαναστρώνεται σουτάρει πάλι και αυτή την φορά κοντράρει και καταλήγει στον Μέλμπεργκ που πλασάρει, η μπάλλα βρίσκει στον Johnson και καταλήγει στα δίχτυα. Δέκα λεπτάκια αργότερα, στο 59', οι Σουηδοί παίρνουν κεφάλι στο σκορ. Στημένο που εκτελεί ο Kallstrom με ψηλή σέντρα στα καρέ ,εκεί στο ύψος της μικρής περιοχής σηκώνεται ο Mellberg και με κεφαλιά κάνει το 2-1.
Ο Roy Hodgson έχει αρχίσει να τρώει τα νύχια του στον πάγκο. Αγωνιά και προβληματίζεται και μαζί του και όλη η Αγγλία. Φωνάζει τον Walcott και τον ρίχνει στην μάχη στη θέση του Millner.
Ο Theo αναλαμβάνει δράση και στο 64' με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή νικά τον Isaksson και ισοφαρίζει σε 2-2. Στο 78' δημιουργεί το πιο όμορφο γκολ που έχουμε δει εώς τώρα σε αυτή την διοργάνωση. Παίρνει την μπάλλα λίγο έξω από την περιοχή , μπουκάρει μέσα και την γυρνάει παράλληλα προς τον Welbeck ,αυτός κάνει τακουνάκι και την στέλνει στα δίχτυα, GGGGGGoooooaaaaaaalllllllll 3-2 για τα λιοντάρια.
Οι Βίκινγκς παραδίδονται και με αυτό το σκορ τελειώνει και το ματσάκι. Γάλλοi & Αγγλοι ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με 4 ποντάκια, ακολουθούν οι Ουκρανοί με 3 ενώ οι Σουηδοί γίνονται η δεύτερη ομάδα  (μετά τους Ιρλανδούς) που ήδη αποχαιρετούν το EURO 2012.



NBA Micro-Movie: 2012 Finals - Game 2