Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μας την έφερε ο Ζοζέ...

   Βραδάκι Σαββάτου 21 του Απρίλη, Βαρκελώνη Estadio Camp Nou.
Barcelona & Real Madrid ,οι δυό καλύτερες ομάδες αυτή την στιγμή στον πλανήτη Γη με δυο λόγια .... El classico.
     Ρεαλ Μαδρίτης είναι μπροστά στην κούρσα της Ισπανικής Λίγκας με διαφορά 4 βαθμών.Η Μπαρτσελόνα πρέπει να πάρει το ματς αυτό για να έχει ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος.Στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας κάνουν άλλους υπολογισμούς και βλέπουν την διαφορά στον 1 βαθμό αφού θεωρούν την νίκη σίγουρη.
    Το Camp Nou είναι ασφυκτικά γεμάτο και τo choreo που έχουν ετοιμάσει οι Καταλανοί είναι εκπληκτικό.Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και όλα δείχνουν ότι η βραδιά θα είναι μαγική.
    Από το ξεκίνημα όμως φαίνεται ότι η Ρεάλ έχει άλλον αέρα στο παιχνίδι της. Παίζουν με λιγότερο άγχος και είναι πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Οι Μπλαουγκράνα είναι νευρικοί και κάνουν λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Ο Puyoll δεν πατάει καλά.Το ίδιο και ο Xavi με τον Busquets.Η μπάλλα δύσκολα φτάνει στον Messi και τον Iniesta.Το άγχος λειτουργεί αρνητικά και θολώνει το μυαλό των Καταλανών.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι Μαδριλένοι κατάφεραν να προηγηθούν όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Pepe , o Valdez απεκρούει αλλά η μπάλλα σκάει ανάμεσα στα πόδια των Puyoll & Khedira ,ο αρχηγός της Μπάρσα δεν την διώχνει αλλά προσπαθεί να την καλύψει για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ,ο Γερμανός εκμεταλλέυεται τον δισταγμό και με προβολή σπρώχνει την μπάλλα στα δίχτυα.Το κακό έχει γίνει. H Real είναι μπροστά με 0-1 μέσα στο Camp Nou , κάτι που είχε να συμβεί πολύ καιρό.
    Οι Καστιγιάνοι μαζεύονται όλοι πίσω από την μπάλλα και δίνουν χώρο στους Καταλανούς για να κάνουν το παιχνίδι τους.Το γνωστό passing game  όμως δεν φέρνει αποτελέσματα.Οι ακραίοι που σε αυτούς φτάνει η μπάλλα συχνά,ο Dani Alves απο δεξιά & ο Tello από αριστερά δεν είναι σε καλή μέρα.Η Μπάρτσα εχει μόνο μια ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο όταν  ο Leo Messi με κάθετη μαγική πάσα βρήκε τον Xavi στην περιοχή αλλά αυτός πλάσαρε άουτ.Τίποτα άλλο αξιομνημόνευτο.
    Πάμε για δεύτερο ημιχρόνιο.Οι Καταλανοί δείχουν πιο αποφασιστικοί.Καταφέρνουν να φέρνουν την μπάλλα στα καρέ αλλά οι τελικές προσπάθειες είναι κακές επιλογές. Ειδικά ο Tello καταστρέφει πολλές φάσεις είτε με κακές σεντρές είτε με άσχημα τελειώματα.O Guardiola ρίχνει στην μάχη τον Alexis Sanchez στην θέση του Xavi (προσωπικά πιστεύω ότι κάνει λάθος).Οι Μπλαουγκράνα κερδίζουν χώρο προς την περιοχή του Casillas και στο 70'  σε έναν όμορφο συνδυασμό με Messi ,Iniesta και Tello δημιουργούν την φάση που έφερε την ισοφάριση.Με τον Tello να πλασάρει, τον Iker να αποκρούει αλλά η μπάλλα  να φτάνει στον Adriano που σουτάρει ξανά , η μπάλλα κοντράρει σε πολλά πόδια και στρώνεται στον Alexis που με διπλή προσπάθεια  την βάζει στα δίχτυα και  κάνει το 1-1.
    Η χαρά των Καταλανών κράτησε λίγο πολύ λίγο. Δυο λεπτά μετά στο 72' ο Cristiano Ronaldo πήρε μια όμορφη πάσα από τον Ozil,πέρασε σαν σταματημένο τον Mascherano και πλάσαρε τον Victor Valdez....1-2 για τους Μαδριλένους.
    Τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να γυρίσει αυτό το παιχνίδι.Όλοι οι παίχτες κλειδιά της Μπάρτσα είναι σε κακή βραδιά και ο Guardiola δεν βοηθάει από τον πάγκο. Άργησε πολύ να φρεσκάρει την ομάδα και η κούραση ήταν τόσο εμφανής ωστε να αναρωτιόμαστε αν βλέπουμε την κορυφαία ομάδα όλων των εποχών.Όντως δεν αλλάζει κάτι μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Η Ρεάλ έχει αλώσει το Camp Nou και πανηγυρίζει πλέον και για τον τίτλο.
    Τώρα και οι δυο ομάδες έχουν μπροστά τους τις ρεβανς των ημιτελικών για το Champions League.Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ονειρευόμαστε ένα ακόμη El Classico.
Αυτή την φορά στην Allianz Arena του Μονάχου διεκδίκωντας το κύπελλο πρωταθλητριών!

Δείτε τα γκολάκια :