Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μπάλλα , μπάλλα , μπάλλα !

    Απολαύσαμε ποδόσφαιρο το βράδυ της Τετάρτης. Και στα δύο παιχνίδια οι παίχτες μας πρόσφεραν καταπληκτικές στιγμές .
    Στο Λονδίνο η Τσέλσι έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τις παλιοσειρές ,Τέρρυ Ντρογμπά & Λάμπαρντ έφερε τα πάνω κάτω και πήρε μεγάλη πρόκριση. Η Νάπολι ξεκίνησε πολύ δύνατα το ματς και απείλησε αρκετές φορές κυρίως με τον Λαβέτζι αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
    Η Τσέλσι άρχισε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι του Stamford Bridge και το σκορ άνοιξε ο Ντρογμπά στο 29' με πολύ όμορφη κεφαλιά ψαράκι σε σέντρα ξυράφι του Ραμίρεζ από αριστερά.Το 2-0 έγραψε στο 47' ο αρχηγός Τέρρυ με κεφαλιά έπειτα από πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ από τον Λάμπαρντ. Σκορ πρόκρισης για την Τσέλσι , η Νάπολι πρεπει να σκοράρει για να ελπίζει ξανά. Το καταφέρνει στο 55' όταν ο Ινλέρ κατέβασε την μπάλλα με το στήθος και με σκροπ πριν σκάσει η μπάλλα στο έδαφος την κάρφωσε στη γωνιά του τέρματος του Τσεχ.
    Οι Λονδρέζοι πρέπει να σκοράρουν ξανά.Επιτίθονται μαζικά και στο 75' κερδίζουν πέναλτι όταν σε κεφαλιά του Ντρογμπά ο Αρόνικα αποκρούει με το χέρι. Ο Λάμπαρντ στήνει την μπάλλα στο σημείο του πέναλτυ ,σουτάρει δυνατά και ... 3-1.
    Και οι δυο ομάδες προσπαθούν να σκοράρουν ξανά αλλά δεν τα καταφέρνουν.Το σφύριγμα της λήξης για τα 90' λεπτά ακούγεται και με αυτό το σκορ οι δυο ομάδες είναι στα ίσα. Πάμε παράταση!
Λονδρέζοι και Ναπολιτάνοι τα δίνουν όλα για να πάρουν την πρόκριση. Οι Άγγλοι φαίνεται να έχουν πιο πολλές δυνάμεις και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης σκοράρουν με τον Ιβάνοβιτς. Ο Ραμίρεζ περνάει την μπάλλα πολύ όμορφα στον Ντρογμπά , αυτός καταφέρνει να γυρίσει την μπάλλα συρτά & δυνατά στο σημείο του πέναλτυ στον Ιβάνοβιτς που με δυνατό σουτ εκτελεί τον Ντε Σάνκτις και κάνει το 4-1 και στέλνει την ομάδα του στον επόμενο γύρο αφού η Νάπολι δεν είχε τις δυνάμεις για να αλλάξει και πάλι την ιστορία του παιχνιδιού.
    Νίκη για τον Ντι Ματέο στο ντεμπούτο ως προπονητής της Chelsea σε αγώνα Champions League και το πανηγύρισε ανάλογα .

Chelsea F. C. - S.S.C. Napoli

    Πάμε από το Λονδίνο στην Μαδρίτη και στο Santiago Bernabeu όπου η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξένησε την CSKA Moscow.Μετά το 1-1 στην Μόσχα οι Καστιγιάνοι είχαν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά.
    Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και οι Ρώσσοι δεν κλείστηκαν πίσω, είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν αλλά η Ρεάλ  επιβάλλοντας τον ρυθμό της και με τα αστέρια της σε καλή βραδιά δεν άργησε να σκοράρει πρώτη μετά από συνδυασμό των Κεντίρα - Κακά - Ιγκουαϊν.  Το 2-0 έκανε ο Κριστιάνο με πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.Το 3-0 ο Μπενζεμά με πλασέ.
    Το πιο όμορφο όμως γκολ της βραδιάς στην Μαδρίτη το έβαλε ο Τόσιτς της CSKA που με σουτάρα έστειλε την μπάλλα  στο γάμα του Κασίγιας  (δοκάρι και μέσα) και μείωσε σε 3-1.Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις μετά από πολύ όμορφη προσπάθεια του Μπενζεμά που έδωσε την ασιστ στον Πορτογάλο.
    Έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης  επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί προκρίθηκε στους 8 και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής.

Δείτε τα γκολ και από τα δυο παιχνίδια :

Μαγικό βράδυ για τους Μπλε του Λονδίνου!

      Παρακολουθήσαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι που μας πρόσφερε πολλές συγκινήσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πάτησαν το χορτάρι του Stamford Bridge έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας έδωσαν μια ποδοσφαιρική παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη.Ήδη οι Άγγλοι χαρακτηρίζουν το ματς ως all time classic.
     Η ανάλυση του παιχνιδιού και σχετικά video θα ανεβούν αύριο.

Καλήνυχτα σε όλους.

Αυτό είναι δικό μου ,παλιό , αλλά απ'ότι είδα τα πανό και το τραγουδάκι τα ίδια ήταν και σήμερα το βραδύ.