Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κακοί στο πρώτο, καλοί στο βου ημιχρόνιο

Το Euro ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.Όμορφα γήπεδα , καταπληκτική ατμόσφαιρα και πολλά γκολ. Η εθνική μας ξεκίνησε άσχημα στο πρώτο 20λεπτο. Δεν κρατούσαμε μπάλλα και οι Πολωνοί μπούκαραν από τα πλάγια συνεχώς. Με όμορφο συνδυασμό και σέντρα από τα δεξιά σκόραραν με κεφαλιά του Lewandowski στο 17'.
Όσο κυλούσαν τα λεπτά ανεβαίναμε στο γήπεδο χωρίς όμως να δημιουργούμε καταστάσεις στην περιοχή. Στο 44' ο Παπασταθόπουλος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λάθος απόφασεις και στις δυο φορές που κιτρίνισε τον Σωκράτη από τον Ισπανό ρεφ.Τέλος ημιχρόνου και με το σκορ στο 1-0 και με παίχτη λιγότερο.
Διορθωτικές κινήσεις από τον Fernando Santos.Έξω ο Νίνης μέσα ο Σάλπι και αμυντικό δίδυμο ο Κατσούρ με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.
Ξεκινά το βου ημιχρόνιο και παρά το ότι είμαστε με 10 πατάμε λίγο καλύτερα στο χορτάρι. Κρατάμε μπάλλα, είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και ψάχνουμε το γκολ με πλαγιοκοπήσεις. Το γκολάκι ήρθε σχετικά γρήγορα όταν ο Τόρο έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι ,εκεί πετάχτηκε ο Γκέκας τσίμπησε λίγο την μπάλλα ,ο Czezny την χάνει, η μπάλλα "σβήνει" στη γραμμή της περιοχής και ο Σάλπι πετάγεται και την σπρώχνει στα δίχτυα.....gooooooaaaaaalllllll 1-1.
Η ομάδα έχει ανέβει πολύ.Έχουμε την κατοχή της μπάλλας , κερδίζουμε τις μονομαχίες και έχουμε πεισμώσει τόσο που κηνυγάμε τα πάντα μες στο γήπεδο. Στο 68' αλλάγη ο Γκέκας και μέσα ο Φορτούνης.Ο παίχτης της Kaiserslautern στο 71' κάνει μαγική μπαλλιά στον Σάλπι, τετ-α-τετ με τον Πολωνό τερματοφίσκουλα,τσιμπάει την μπάλλα, κλωτσιά από τον Sczesny ανατροπή , πέναλτι και κόκκινη στον τερματοφίσκουλα. Ποιός θα το σουτάρει; ο αρχηγός.Ο Κάρα στήνει την μπάλλα στην βούλα,απέναντί του ο Tyton που μόλις μπήκε, ο Τυπάρας παίρνει φορά ,σουτάρει ...... και ο Πολωνός αποκρούει..... κρίμα, κρίμα, κρίμα.
Λίγο μετά ο Σαμαράς τσιμπάει την μπάλλα στον Φορτούνη,αυτός σεντράρει συρτά και δυνατά, πετάγεται ο Σάλπι ...goooooaaaaaallllllllll...... όχι ,όχι.... ο σημαιάκιας την έχει σηκωμένη...την σημαία έτσι.Ο Φορτούνης ήταν εκατοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο ρυθμός έχει πέσει πολύ ,λογικό αφου και οι δυο ομάδες παίζουν με 10.Δεν γίνεται τίποτα σημαντικό μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.
Τελικό σκορ 1-1 και μας μένει μια πικρία γιατι μπορούσαμε να πάρουμε και την νίκη.Η ομάδα παίζει καλά και θεωρώ ότι θα έχουμε όμορφο Ιούνιο.
Κλειδιά του αγώνα :
1) η είσοδος του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του άτυχου Αβραάμ.Ο άσσος της Schalcke 04 κέρδισε όλες τις μάχες και έδεσε την άμυνα.
2)ο Σαλπιγγίδης στην θέση του Νίνη.Η ομάδα άρχισε να πατάει περιοχή και να απειλεί.Ο άσσος του ΠΑΟΚ ήταν ο mvp (οι άσχετοι της Carlsberg ψήφισαν τον Lewandowski) σκόραρε ,κέρδισε πέναλτι και αποβολή , του ακυρώσαν γκολ....τι παραπάνω να κάνει;;
3)μετά την αποβολή του Σωκράτη , ο Κατσούρ γυρνάει πίσω για να συνθέσει το αμυντικό δίδυμο με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.Ανεβάζει κατακόρυφα την αποδοσή του και λύνει τα χέρια του Santos που ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς μετά τον τραυματισμό του Αβραάμ & την αποβολή του Σωκράτη.
4)ο Φορτούνης στη θέση του Γκέκα.Ο μικρός ξέρει πολύ μπάλλα και βρίσκεται πολύ όμορφα με τον Σάλπι.
Αρκετά με την ανάλυση κύριοι.Τα λέμε.....