Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μεγάλες εκπλήξεις !

Πολύ  όμορφα ματσάκια έγιναν και το βράδυ της Πέμπτης στις ρεβάνς των αγώνων  στο Europa League. Πολλά γκολ ανοιχτά παιχνίδια και δυνατές συγκινήσεις σε όλα τα γήπεδα.
Το πιο δυνατό παιχνίδι έγινε στο Μάντσεστερ στο Etiham Stadium.
Η City κοντράρεται με τα λιοντάρια της Λισσαβώνας την Sporting Lisbon. Το πρώτο παιχνίδι έχει τελειώσει 1-0 υπέρ των Πορτογάλων και στην ρεβάνς θέλουν να κλειδώσουν την πρόκριση.Βέβαια οι Citizens είναι πολύ δυνατοί στην έδρα τους και θεωρούται φαβορί όχι μόνο για να περάσουν στους 8 αλλά και για κατάκτηση του κυπέλλου.
Οι Ίβηρες ξεκινούν δυνατά , αιφνιδιάζουν τους Άγγλους και καταφέρνουν να προηγηθούν με 0-2, με γκολάρα του Ματίας Φερνάντεζ (απευθείας εκτέλεση φάουλ) στο 33' και με γκολ του Φαν Βολφσβινγκελ  στο 40'.
Η City θέλει 4 γκολ για να περάσει και ξεκινάει λυσσασμένη αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 60' ο Κουν Αγκουέϊρο μειώνει σε 1-2 με όμορφο πλασέ μέσα στην περιοχή.Το 2-2 έρχεται στο 75' με τον Μπαλοτέλι (πέναλτι) και το 3-2 πάλι με τον Κουν στο 85' μετά από εκτέλεση κόρνερ κερδίζει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Κολαρόφ η μπάλλα στρώνεται στον Αργεντινό στράϊκερ που την καρφώνει στα δίχτυα.
Οι Άγγλοι θέλουν άλλο ένα για να προκριθούν  και στα τελευταία λεπτά τα δίνουν όλα. Στις καθυστερήσεις κερδίζουν κορνερ.Όλοι μπροστά και ο Χάρτ, ο οποίος πιάνει καρφωτή κεφαλιά η μπάλλα πάει μέσα ... ο Ρουί Πατρίτσιο πετάγεται και με τα ακροδάχτυλα την διώχνει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Οι Πορτογάλοι έχουν κάνει την μεγάλη έκπληξη. Έξω οι Citizens !!!



Ας φύγουμε άπο το Μάντσεστερ και ας παμε στην Βασκωνία στο Μπιλμπάο. Η Athletic Club de Bilbao υποδέχεται την Manchester United στο San Mames και πραγματικά όλοι οι κάτοικοι της πόλης θα ήθελαν να είναι στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν μια πολύ δυνατή ρεβάνς. Το πρώτο ματς στο Old Trafford ήταν καταπληκτικό και τέλειωσε 2-3 ύπερ των Βάσκων.
Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική και ο λάκκος των λεόντων όπως λένε οι ντόπιοι το Σαν Μαμές επιβεβαιώνει τον τίτλο της πιο "καυτής" έδρας στην Ευρώπη.Οι παίχτες της Αθλέτικ το θέλουν πιο πολύ. Κερδίζουν όλες τις προσωπικές μάχες και παίζουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.Στο 23' ο Γιορέντε με καταπληκτικό γκολ ανοίγει το σκορ. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τους μπέμπηδες του Σερ Άλεξ. Οι Βάσκοι συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς ενώ οι κόκκινοι διάβολοι δεν έχουν μπεί καθόλου στο ματς.Στο 65' γίνεται το 2-0 και πλέον ο Γιορέντε και η παρέα του έχουν το μυαλό τους στην κλήρωση της Παρασκευής.
Το τελικό 2-1 έκανε ο Ρούνεϊ στο 80' με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ο Άγγλος στράϊκερ έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο.
Άλλη μια έκπληξη λοιπόν ολοκληρώθηκε.Οι Βάσκοι στον επόμενο γύρο με συνολικό σκορ 5-3. Οι μπέμπηδες επιστρέφουν στην Αγγλία με μονάδικό στόχο πλέον το πρωτάθλημα.