Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

El Classico τελικός ... όνειρο ζω μην με ξυπνάτε !

Η προημιτελική φάση ολοκληρώθηκε και τα φαβορί ,εύκολα ή δύσκολα επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους. Οι Καταλανοί επικράτησαν των Rossoneri με 3-1 στο Camp Nou  και το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο για το Μόναχο είναι οι Μπλε του Λονδίνου που πέρασαν δύσκολο βράδυ στο Stamford Bridge κόντρα στους Αετούς της Λισσαβώνας. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν 1-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Κόουλ και το εκτέλεσε εύστοχα ο Λάμπαρντ. Ο Σκόμινα χάλασε την βραδιά με τα σφυρίγματά του και τις κάρτες που μοίρασε.Η Benfica έμεινε με 10 από το 40' αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Maxi Perreira.Οι Λουζιτανοί δεν παραδόθηκαν αντεπιτέθηκαν , δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισαν 1-1 στο 85' με γκολ του Javi Garcia με κεφαλιά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Aimar.Στη συνέχεια βγήκαν όλοι μπροστά για το γκολ της πρόκρισης αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Μειρέλλες σε μια αντεπίθεση σκόραρε με πολύ όμορφο & δυνατο σουτ λίγο έξω από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Λονδίνου.
Στον άλλο ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωποι οι Βαυαροί που νίκησαν και δεύτερη φορά τους Μαρσεγιέζους με 2-0 (13' & 37' Olic) με τους Μαδριλένους που με την σειρά τους επικράτησαν δεύτερη φορά του ΑΠΟΕΛ με σκορ 5-2 και παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.
Real Madrid vs Bayern Munich , δυο ματσάρες λοιπόν σε πολύ όμορφα γήπεδα και με φανταστική ατμόσφαιρα.  
Η ομάδα του Μοναχού είναι φορμαρισμένη και διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στην συνθεσή της. Ο Frank Ribery & o Arjen Robben δημιουργούν συνεχώς καταστάσεις από τα πλάγια και ευκαρίες που τις αξιοποιεί ο Mario Gomez με τον καλύτερο τρόπο.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές της. Αν όμως θέλουμε να βρούμε ψεγάδια τότε πρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Pepe και τον Carvalho ή τον Sahin να είναι επιρρεπείς στο λάθος.
Από την μέση και μπροστά η ομάδα της πρωτεύουσας της  Ισπανίας έχει στο ρόστερ της ορισμένους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Mesut Ozil, Kaka , Altintop , Higuain , Benzema και τον superstar Cristiano Ronaldo.Τα παιδιά αυτά έχουν τέτοια ποιότητα και ποδοσφαιρική ευφυϊα που μπορούν να βγάλουν απίστευτες φάσεις στο χορτάρι.
Υπομονή μέχρι και τις 17 του Απρίλη.Η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση θα δοθεί στην Allianz Arena του Μονάχου.
Την επομένη στις 18 ο άλλος ημιτελικός στο Stamford Bridge του Λονδίνου Chelsea - Barca.
Ανάλυση για Καταλανούς & Λονδρέζους αργότερα .
Ξεκινάει η ματσάρα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι.