Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Estadio Santiago Bernabeu Real Madrid - Bayern Munich

Σήμερα πάμε Μαδρίτη και πιο συγκεγκριμένα στο Santiago Bernabeu για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League με Real Madrid & Bayern Munich να διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της 19ης Μαϊου στην Allianz Arena στο Μόναχο.
Στο πρώτο παιχνίδι νίκησαν οι Βαυαροί δύσκολα 2-1 και αυτό τους δίνει ένα μικρό προβάδισμα αλλά σε αυτό το γήπεδο οι Μαδριλένοι έχουν πανηγυρίσει επικές προκρίσεις.
Μετράμε ώρες μέχρι να ξεκινήσει το ματσάκι λοιπόν και προσπαθούμε να ξεχάσουμε τις πίκρες που περάσαμε χθες.
Προγνωστικά δεν μπορώ να σας δώσω γιατί δεν "βλέπω" τίποτα.Θα ήθελα όμως να έχουμε παράταση και πέναλτι άρα ίσως ρίξω λίγα λεφτά στο ακριβές σκορ 2-1.
Τα λέμε φιλαράκια ...

Barcelona - Chelsea 2-2

Οι Μπλε του Λονδίνου στον τελικό

Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός αλλά θα είναι πολύ δύσκολο.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Μπαρτσελόνα μετά από τέτοιο παιχνίδι , όχι μόνο δεν παίρνει την πρόκριση αλλά ούτε καν την νίκη.
Οι μπλαουγκράνα στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν φανταστικό ποδόσφαιρο.Δημιούργησαν πολλές φάσεις και κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους απόλυτα.Το σκορ άνοιξε ο Sergi Busquets στο 35' με πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από συρτή σέντρα του Quenca.Λίγο μετά αποβάλλεται ο John Terry που χτύπησε αντιαθλητικά & εκτός φάσης τον Alexis.Δίκαια ο ρέφερι έβγαλε την κόκκινη κάρτα.Αυτό αλλάζει τα δεδομένα και όλα δείχνουν ότι η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά των Καταλανών.
Οι ποδοσφαίριστες του Guardiola έχουν συνέχεια την μπάλλα στα πόδια τους και σε ένα συνδυασμό του Messi με τον Iniesta στο 43' σκοράρουν και δεύτερη φορά.Ο Αργεντίνος πέρασε την μπάλλα μαγικά στον Andres Iniesta ,αυτός την πήρε και πλάσαρε ιδανικά τον Cech. Καταλανοί - Λονδρέζοι 2-0 και μάλλον πάμε για πεντάρα.
Και ενω όλοι νομιζουμε ότι η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει , οι μπλέ αποφασίζουν να αντεπιτεθούν.Κερδίζουν μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σε μια αντεπιθεσή τους η μπάλλα φτάνει στον Ramirez από όμορφη πάσα του Lampard , αυτός μπουκάρει προς την περιοχή και με άψογo πλασέ λόμπα μειώνει σε 2-1.Αυτό το γκολ εκτός έδρας δίνει την πρόκριση στην Chelsea.
Ο Tsakir σφυρίζει για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Ανησυχία στην κερκίδα , αλλά όλα παίζονται ακόμη και με ένα γρήγορο γκολ όλα ξαναμπαίνουν στην θέση τους.
Αυτό φαίνεται να θέλουν οι Μπλαουγκράνα αφού από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πιάνουν καταπληκτικό ρυθμό και δημιουργούν την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Το σουτ του Iniesta κοντράρει και φεύγει κόρνερ.Η κεφαλιά του Alexis λίγο μετά φεύγει άουτ.
Ο κορυφαίος στον αγωνιστικό χώρο είναι ο Τσέχος τερματοφύλακας των Λονδρέζων. Καταφέρνει να κρατάει το 2-1 με πολύ καλές επεμβάσεις.Στο 68' ο Messi συνδυάζεται με τον Cesk Fabregas που τσιμπάει την μπάλλα τριπλάρει τον Drogba που κάνει καθυστερημένο τάκλιν και τον ανατρέπει....καθαρό πέναλτι και ο Τούρκος διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα.
Ο Messi στήνει την μπάλλα ,παίρνει φόρα σουτάρει ψηλά .... ο Cech έχει νικηθεί ..... γκοοοοοοοο.......όοοοοοοχχχχχιιιιιιι ντουκ η μπάλλα χτυπάει στο δοκάρι.Ο Αργεντίνος δεν σκοράρει και η παράδοση που λέει ότι ο Messi δεν βρίσκει δίχτυα στα ματσάκια με την Chelsea μένει ζωντανή.Το ίδιο ζωντανό μένει και το όνειρο των Λονδρέζων να βρεθούν αυτοί στον τελικό της 19ης Μαϊου.
Η πίεση των Καταλάνων συνεχίζεται.Έχουν στριμώξει την Chelsea στην περιοχή της αλλά δεν καταφέρνουν να σκοράρουν.Οι Μπλε κρατάνε με νύχια και με δόντια.Μένουν όλοι πίσω από την μπάλλα και απλά την διώχνουν μακριά όποτε καταφέρνουν να βρουν που είναι.
Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο.Ο Messi έχει την μπάλλα αποφασίζει να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή συρτά και δυνατά,η μπάλλα πάει μέσα γκοοοοοοοο........όχι όχι όχι και πάλι δοκάρι.Η τύχη του Cech είναι απίστευτη. Οι Καταλάνοι στα δυο αυτά παιχνίδια με την Chelsea έχουν τέσσερα δοκάρια.
Οι Μπλαουγκράνα βγαίνουν όλοι μπροστά, οι οπαδοί τραγουδούν συνέχεια τον ύμνο της ομάδας τους προσπαθώντας να τους εμψυχώσουν.Δεν είναι όμως η βραδιά τους και όταν χάνεις τόσες πολλές ευκαιρίες κάποια στιγμή θα το φας.Έτσι και έγινε όταν στις καθυστερήσεις και μετά από διώξιμο των αμυντικών ,η μπάλλα φτάνει στον Torres που ξεκινάει κούρσα κάτω από την σέντρα , κοντά του δεν υπάρχει κάνεις ,φτάνει απέναντι στον Victor Valdez τον τριπλάρει και πλασάρει διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 !!!
Η Chelsea είναι στον τελικό του Μονάχου και περιμένει να μάθει τον αντιπαλό της που θα προκύψει από τον αυριανό ημιτελικό της Real Madrid με την Bayern Munich.
Σε εμάς που περιμέναμε να δούμε El Classico στο Μόναχο ,μένει μια πολύ πικρη γεύση και τελικά αντί να δούμε τον Messi και την παρέα του να ζωγραφίζουν στην Allianz Arena θα δούμε και πάλι τους Λονδρέζους να παίζουν άμυνα άμυνα άμυνα και μακριά την μπάλλα και όπου πάει.....