Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Squadra Azzura vs Furias Rojas

Πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και όμορφες στιγμές απολαύσαμε χθες το απογευματάκι απο Ισπανούς & Ιταλούς.
Οι Furias Rojas παίζουν γρήγορα και με πολλές πάσες και με τον Xavi και τον Xabi Alonso να "κόβουν" και να "ράβουν" στον χώρο του κέντρου δημιουργούν τις καταστάσεις για να φτάνει η μπάλλα πολύ συχνά στους Iniesta , Fabregas & David Silva. Η ποιότητα των Ισπανών είναι τέτοια που αυτόματα τους δίνει τον τίτλο του φαβορί.
Το απόγευμα της Κυριακής στο Gdansk Arena βρήκαν απεναντί τους την Squadra Azzura. Ναι οι Ιταλοί έχουν προβλήματα αλλά έχουν και πολύ βαριά φανέλα, παίζουν με αυτοπεποίθηση και έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Δυσκόλεψαν πολύ τους Ισπανούς ,έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα. Δημιούργησαν καταστάσεις συναγερμού στα καρέ του Iker και κατάφεραν να προηγηθούν κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. Στο 56' ο Pirlo με μαγική κάθετη μπαλλιά βρήκε τον "capo canonieri" Di Natale και αυτός με άψογο πλασε με το δεξί νίκησε τον Casillas και άνοιξε το σκορ ,1-0 για την Squadra Azzura. Οι Furias Rojas επιτίθενται μαζικά. Εχουν ανέβει ψηλά και έχουν κατοχή μπάλλας. Στο 64' ο Iniesta & o David Silva κάνουν έναν πολύ όμορφο συνδυασμό, ο άσος της Manchester City ,πασάρει στον Cesk Fabregas μέσα στην περιοχή του Buffon, ο Καταλανός πλασάρει και σκοράρει. Οι δυο ομάδες ισόπαλες λοιπόν στο 1-1.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο όλοι προσπαθούν για το γκολ που θα φέρει την νίκη. Βλέπουμε πολλές φάσεις στα καρέ και πολλές ευκαιρίες για να αλλάξει το σκορ. Ο Torres χάνει δυο , τρείς καλές ευκαιρίες για τους Ισπανούς και ο Di Natale μια πολύ καλή για τους Ιταλούς. Το σκορ όμως δεν αλλάζει μέχρι και το τελικό σφύριγμα και το τελικό 1-1 δίνει από ένα βαθμό σε Ίβηρες & Ιταλούς. Κάτι που μάλλον αφήνει όλους ευχαριστημένους.