Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η Πορτογαλία προκρίθηκε στον ημιτελικό

Οι Ίβηρες ήταν πολύ ανώτεροι των Τσέχων ,δικαιολόγησαν απόλυτα τον τίτλο του φαβορί και δίκαια προκρίθηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης.  Από την αρχή του παιχνιδιού είχαν τον πλήρη έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα και δημιουργούσαν συνεχώς καταστάσεις για γκολ στα καρέ του Czech.
O Cristiano Ronaldo ήταν ασταμάτητος ή για να ακριβολογούμε τον σταματούσαν τα δοκάρια ,αφού δυο φορές έστειλε την μπάλλα να χτυπήσει στις κάθετες δοκούς των Τσέχικων goalpost. Η πρώτη στο 45' όταν μαγικά κοντρόλλαρε ,τρίπλαρε τον Kadlec και πλάσαρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι αφού τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι και η δεύτερη όταν εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα έκανε πάλι ντιιιιινγκ στη δοκό.
Οι Πορτογάλοι ήταν συνεχώς στην επίθεση και έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη ενώ τις λίγες φορές που οι Τσέχοι βγήκαν μπροστά, είδαν τον Pepe & τον Bruno Alves να "τσακίζουν" κάθε προσπάθεια τους για να φτιάξουν κάτι καλό.
Στο 79' ο Nani βρίσκει όμορφα τον Moutinho που ανοίγει την μπάλλα περνάει τον αμυντικό και σεντράρει γλύκα & φαρμακερά στην καρδιά της περιοχής των Τσέχων εκεί πετάγεται ο Cristiano και με πολύ όμορφη κεφαλιά ψαράκι καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα, goooooaaaaal 1-0 για την Πορτογαλία. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν αλλάζει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, οι Τσέχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και οι Πορτογάλοι έχασαν μια δυο ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Τελικό αποτέλεσμα Τσεχία - Πορτογαλία 0-1.
Οι Ίβηρες γίνονται η πρώτη ομάδα που περνάει στα ημιτελικά και περιμένουν να μάθουν τον αντιπαλό τους που θα προκύψει από την γιγαντομαχία ανάμεσα σε Furias Rojas & Triqolor Ισπανία vs Γαλλίας.


Well done Lebron !

Ο Βασιλιάς σήκωσε το σκήπτρο του ψηλά. Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο NBA η ομάδα του Miami, οι Heat του "Flash" Dwane Wade, του Chris Bosh & κυρίως του "King" Lebron James. Με στενοχώρησε η εξέλιξη για δυο λόγους : 1) υποστήριζα Thunder & Durant ,2) έπρεπε η σειρά να πάει στα 7 παιχνίδια.
Πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι η ομάδα της Ανατολής ήταν πολύ καλύτερη και το ήθελαν πραγματικά σαν τρελλοί.
Ξεκίνησαν πολύ δυνατά βγάζοντας στο παρκέ πολύ ενέργεια & πάθος παίζοντας σαν να ήταν αυτό το τελευταίο παιχνίδι στη σειρά και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης από τους "κεραυνούς" της Oklahoma. Κλειδιά για την νίκη η πολύ καλή άμυνα και οι μάχες για τα rebounds και στις δύο ρακέτες. Πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι σε ένα ακόμη παιχνίδι ο coach Spoelstra βρίσκει λύσεις από τον πάγκο. Αυτή την φορά ήταν η βραδιά τoυ Mike Miller που "εκτέλεσε" τους Thunder με τα μακρινά του σουτ. Σκόραρε 7 τρίποντα (7/8) ,έφτασε τους 23 πόντους (με το συμπάθειο) και διέλυσε κάθε άμυνα του coach Brooks. O Lebron πρόσθεσε 26, ο Bosh 24 & o Flash 20 ενω όλοι έδωσαν τα πάντα για την νίκη που τους χάριζε το πρωτάθλημα.
Οι Oklahoma City Thunder το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Ο Kevin Durant σκόραρε 32 ποντάκια αλλά ήταν μόνος του αφού ο Westbrook δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά , τον έπαιξαν πολύ σκληρή άμυνα με αποτέλεσμα να είναι άστοχος και να σκοράρει μόνο από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο μουσάτος James Harden βοήθησε από τον πάγκο σκοράροντας 19 ποντάκια με καλά ποσοστά. Αυτό όμως που οδήγησε στην ήττα και στην μεγάλη διαφορά ήταν ότι οι Thunder έχασαν πολλές μάχες μέσα στο ζωγραφιστό.
Αυτή η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό και ίσως δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να διαχειριστούν την κατάσταση. Η ψυχολογική πίεση και το άγχος τους λύγισαν.