Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Manchester United 2-3 Athletic Bilbao



Σ'ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στο θέατρο των ονείρων η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να κερδίσει την United με σκορ 2-3.Και οι δυο ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες αλλά οι Βάσκοι ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί!
Το σκορ άνοιξε ο Ρούνεϊ που ακολούθησε την φάση που δημιούργησαν ο Γκιγκς με τον Τσιτσαρίτο και παίρνοντας το ριμπάουντ από την ασθενή απόκρουση του Ιραϊθόθ στο πλασέ του Μεξικανού έβαλε τους διάβολους μπροστά κόντρα στην ροή του αγώνα, αφού οι Βάσκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα.Η συνέχεια ανήκει στην Μπιλμπάο που επιτέθηκε μαζικά και αφού δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες τελικά ισοφάρισε λίγο πρίν το ημίχρονο με κεφαλιά του Γιορέντε από το ύψος της μικρής περιοχής.Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Οι Βάσκοι έχαναν τις ευκαιρίες την μία μετά την άλλη ενώ οι μπέμπηδες δεν είχαν καθόλου ρυθμό στο παιχνίδι τους.Στο 71' μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλλα φτάνει στο Ντε Μάρκος που με σουτ κάνει το 1-2. Ο σκόρερ είναι σε εμφανή θέση οφσάϊντ αλλά ο επόπτης δεν σήκωσε ποτέ το σημαιάκι του.
Οι  Άγγλοι προσπαθούν να ισοφαρίσουν αλλά επιτίθενται άναρχα. Ο Ρούνεϊ δεν είναι σε καλή βραδιά και αυτό επηρεάζει όλη την ομάδα. Φτάνουμε στο 89' , η Γιουνάιτεντ έχει την μπάλλα και προσπαθεί να βγάλει κάτι καλό με τον Εβρά και τον Νάνι, ο Εβρά κοντράρεται και του βγαίνει το παπούτσι, ο διαιτητής σταματάει τον αγώνα αφού έτσι προβλέπει ο κανονισμός αλλά δίνει φάουλ υπέρ της Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι δεν κάνουν fair play αλλά βαθιά μπαλιά και πάνε για επίθεση , η μπάλλα φτάνει στον Ντε Μάρκο ,αυτός σουτάρει δυνατά , ο Ντε Γκέα αποκρούει αλλά όχι σταθερά , ο Ράφαελ κοιμάται και έρχεται στην πλάτη του ο Ινιακι Μουνιαϊν και κάνει το 1-3.
Το τελικό 2-3 έκανε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Ρούνεϊ. Αφού σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλλα βρήκε σε χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.
Τώρα αναμένεται συναρπαστική ρεβάνς στον λάκκο των λεόντων. Το Σαν Μαμές θεωρείται και δίκαια μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη.Ελπίζουμε να δούμε το ιδίο όμορφο ποδόσφαιρο και λίγο καλύτερη διαιτησία.

Manchester United 
Athletic Club Bilbao
UEFA Europa League