Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Θέατρο του παραλόγου.......

Σίγουρα όλοι μας κάνουμε σκέψεις και έχουμε ιδέες για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας στον χώρο του αθλητισμού.Και είναι ακόμα πιο σίγουρο οτι θα συνεχίσουμε να κάνουμε σκέψεις και ..... τίποτα άλλο!!!!!Αφήνουμε εδώ και δεκαετίες να καλλιεργούνται μικροί "στρατοί" από πράσινα, κόκκινα, κιτρινόμαυρα, ασπρόμαυρα τυπάκια που σε κάθε ευκαιρία μας αποδεικνύουν πόσο λίγο μυαλό έχουν.Βασικά το μυαλό τους το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν συνθήματα πολύ όμορφα, που πραγματικά "χαίρεσαι" να τα ακούς και για να βρουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να "κλείνουν" ραντεβού και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά.
Το ανησυχητικό είναι ότι τους ξέρουμε και μας ξέρουν ,κάθονται δίπλα μας στο λεωφορείο ή στο τρένο όταν πηγαίνουμε τα πρωϊνά στις δουλειές μας, πίνουμε καφεδάκι ή ποτό κάπου σε διπλανά τραπέζια έξω.Αλλά τις Κυριακές αλλάζουμε γινόμαστε οι γαύροι, οι βάζελοι, τα χανούμια, τα σκουλήκια, οι Βούλγαροι, οι γριές και θέλουμε να φάμε ο ένας τον άλλον.
Μέχρις ενός!!!!!!!!!!!!!!!
Είναι δύσκολο να αλλάξει αυτό γιατί πρέπει να γίνουν πολλές και λεπτές και συνδυασμένες κινήσεις.Από πολλούς φορείς.Αλλά αυτό που πραγματικά είναι δύσκολο είναι να αποκτήσει ο κόσμος αθλητική παιδεία.Απλά να κατανοήσει ότι στα γήπεδα παίζουν πάντα δύο ομάδες και υπάρχουν τρία αποτελέσματα, νίκη ισοπαλία και ήττα.
Στο γήπεδο λοιπόν πάω να δω την ομάδα μου να παίζει όμορφα, να φωνάξω και να τραγουδήσω ένα ωραίο σύνθημα να δω φίλους και να συζητήσω μαζί τους και στο τέλος του αγώνα αν έχω κερδίσει να είμαι διπλά χαρούμενος γιατί πέρασα καλά και πήραμε την νίκη.
Αν δεν έχω κερδίσει, έτσι είναι το παιχνίδι μια κερδίζεις μια χάνεις ,τουλάχιστον πέρασα καλά.Όσο περισσότεροι καταλάβουμε ότι έτσι απλά είναι τα πράγματα τόσο καλύτερες θα γίνονται οι συνθήκες.
Εδώ αυτό που κυριαρχεί είναι η αντίληψη ότι η ομάδα μας πρέπει να κερδίσει ο κόσμος να χαλάσει.Ακόμη και σε σχολικά ή εφηβικά πρωταθλήματα υπάρχει φανατισμός......
Να κερδίσουμε ρε,πρέπει να κερδίσουμε........και αν δεν μας αφήσουν να κερδίσουμε θα τα σπάσουμε όλα......Αυτό είναι το σαράκι που μας τρώει.....
Δεν βλέπουμε τις ωραίες ενέργειες, τις τακτικές, τις προσπάθειες όλων των αθλητών,βλέπουμε τα λάθη που κάνουν τα "κοράκια" ,και πάλι αδίκησαν την ομαδάρα μας.....και όχι μόνο αυτό αλλά γυρνάμε στο σπίτι να ακούσουμε τους "φωστήρες" της Ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας και τους καλεσμένους τους να σχολιάζουν αυτά που έγιναν.....Τους βλέπεις και σε πιάνουν γέλια μέχρι δακρύων γιατι αν τους πάρεις στα σόβαρα μπορεί να σου έρθει και αναγούλα.....
Για να επιστρέψουμε όμως και στους πραγματικούς πρωταγωνιστές των γηπέδων που είναι οι αθλητές.....Αυτοί πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ανακοινώσουν ότι μόλις υπάρχει ρίψη αντικειμένων,φωτοβολίδων,καπνογόνων,χειροβομβίδων........έτσι όπως πάμε μπορεί να πέφτουν και τέτοιες.........χρήση laser (καινούργια μαλακία αυτή,technology & design) ,και γενικότερα ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους και την σωματική τους ακεραιότητα τότε θα αποχωρούν από το γήπεδο (όλοι όμως) και ας έρθει μετά ο αθλητικός δικαστής να επιβάλλει ποινές.....
Και ας γίνει η αρχή από παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (σε οποιοδήποτε σπορ) όπου κατά τεκμήριον είναι οι ομάδες με τον μεγαλύτερο όγκο "προβληματικών" οπαδών (για το προβληματικοί σκεφτείτε ότι θέλετε.....)

Το ανέκδοτο της ημέρας!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΑΚΟΥΛΑ.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΝ:
- ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΑΡΧΗΓΕ?
- ΧΩΜΑ!
- ΚΑΛΑ,ΚΑΛΑ,ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕΓΑΛΕ...ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΝ
.....ΧΩΜΑ!
- ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΧΩΜΑ ΚΟΥΒΑΛΑΩ!
- ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΠΕΡΑΣΤΕ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ ΜΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΛΕΤΕ, Ε, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΝΕ:
- ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ?
ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ.
ΟΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ:
- ΣΤΑΜΑΤΑ,
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ.
- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ?
- ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.
- ΚΑΛΩΣ, ΚΑΛΩΣ.
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ:
- ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ.
- ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ!
- ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΠΕΡΑΣΤΕ, ΤΟΥ ΛΕΝΕ.
 ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Ε, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ:
- ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ, ΕΓΩ ΣΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΡΦΩΣΩ ΑΛΛΑ
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ?
- .......ΝΑΙ!
- ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ???
..
- ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ !!